Hoppa över till innehåll

Varför välja äggoljetempera?

Äggoljetempera är en traditionell och naturlig färg som har använts i århundraden. Först som konstnärsfärg när ägg fortfarande var dyrt och exklusivt och med tiden mer och mer som färg i inredning. Den har många fördelar jämfört med moderna färger, till exempel dess lyster, hållbarhet, naturliga ingredienser och andningsförmåga. I den här artikeln går vi igenom några av de främsta anledningarna till varför du bör överväga att använda äggoljetempera för ditt nästa målningsprojekt.

Hållbarhet

Äggoljetempera är en mycket hård och hållbar färg som kan hålla i flera decennier. Den åldras vackert och får en unik patina över tid. Färgen flagnar inte och behöver inte målas om lika ofta som många andra färger.

Naturliga ingredienser

Äggoljetempera består av naturliga ingredienser som ägg, linolja och pigment. Detta gör den till ett utmärkt val med tanke på miljö och hållbarhet över tid.

Diffusionsöppen färg

Äggoljetempera är en diffusionsöppen färg, vilket betyder att den tillåter fukt att passera igenom den. Detta gör den lämplig för användning på äldre byggnader och historiska hem som behöver kunna andas för att undvika fuktproblem.

Vackert utseende

Äggoljetempera ger en unik och vacker yta som är svår att uppnå med andra färger. Detta tack vare att vi använder naturliga pigment som reflekterar ljuset på ett helt unikt sätt. Den har en mjuk och matt lyster som framhäver träets naturliga skönhet och skapar en tidlös känsla.

6-222

Lätt att arbeta med

Äggoljetempera är lätt att måla med och kan användas på de flesta ytor, inklusive trä, puts, och gips. Den kräver inte heller någon speciell förberedelse av underlaget, vilket gör den enkel att använda.

Sammanfattningsvis är äggoljetempera ett utmärkt val för dem som söker en hållbar, naturlig och vacker färg för deras hem. Med sina enkla ingredienser, andningsförmåga och unika utseende erbjuder äggoljetempera många fördelar över moderna färger.

 

Vidare till nästa steg: Färgsättning - att välja rätt kulör