Hoppa över till innehåll

Blanda Hem(g)jordpåse

Att blanda äggoljetempera med Hem(g)jordpåse är enkelt och ger dig möjlighet att blanda till din egen färg. Kanske har du egna ägg eller linolja? Här går vi igenom hur du blandar äggoljetempera med Hem(g)jordpåse steg för steg.

Förbered blandningen

Innan du börjar blanda äggoljetempera behöver du förbereda din blandningsutrustning. Du kommer att behöva en ren hink eller skål, en mixerstav eller en visp, samt en måttsats för att mäta upp ingredienserna.

Mät upp ingredienserna

Följ anvisningarna på Hem(g)jordpåsen för att mäta upp de olika ingredienserna. Du kommer att behöva ägg, linolja, vatten och pigment från påsen. Mät upp ingredienserna noggrant för att få rätt proportioner.

Blanda ägg, linolja och vatten

Börja med att blanda ägg och linolja i din hink eller skål. Tillsätt lite linolja i taget. Använd mixerstaven eller vispen för att blanda ingredienserna ordentligt tills de är väl blandade och har en jämn konsistens. Tillsätt sedan vattnet. Nu har du gjort em emulsion!

Tillsätt pigmentet

När emulsionen väl är blandade, tillsätt pigmentet från Hem(g)jordpåsen lite i taget. Blanda ingredienserna noggrant och var säker på att allt pigment från påsen kommer med. Annars finns risk att kulören inte blir rätt.

Justera konsistensen vid behov

Om äggoljetemperan känns för tjock kan du enkelt justera genom att tillsätta mer vatten. Tänk på att äggoljetempera bör ha en konsistens som liknar tunn lättfil eller välling för bästa målningsresultat.

Hållbarhet äggoljetempera Hem(g)jordpåse

Förvara den färdiga färgen svalt, gärna i kylskåp. Färgen är färskvara och håller 1-2 veckor.

Sammanfattningsvis är det enkelt att blanda äggoljetempera med Hem(g)jordpåse. Genom att följa dessa steg får du en färg med rätt konsistens och färgnyans för ditt målningsprojekt.

 

Vidare till: Penslar, Verktyg & Tillbehör