Hoppa över till innehåll

Välja Rätt Tjära för Ditt Projekt

Att välja rätt tjära från vårt sortiment kan vara avgörande för ditt projekt. Här är en översikt över de olika tjärprodukterna vi erbjuder och deras specifika användningsområden:

  1. Roslagsmahogny: En klassisk blandning av tjära, linolja och balsamterpentin. Perfekt för utomhusbruk på ytor som log-dörrar, bryggor och vindskivor. Ger en matt, vattenavvisande yta och kan pigmenteras för att passa dina estetiska behov.

  2. Dalbränd Trätjära: Denna tjära är ljusare än furutjära och idealisk för djupbehandling av träfasader, skrov, altaner och liknande ytor. Dess egenskaper för att skydda mot väder och vind gör den till ett utmärkt val för utomhusprojekt.

  3. Furutjära: En traditionell tjära perfekt för impregnering av staket, timmerhus, träfasader och båtskrov. Dess naturliga sammansättning skyddar effektivt mot fukt och röta.

  4. Ettan Tjärbaserat Kitt: Detta kitt är utmärkt för tätning av torrsprickor i träbåtar. Det fäster även på fuktigt underlag och är därför användbart för reparationer och underhåll.

  5. Tjärolja: Denna olja är en blandning av Dalbränd tjära och rå kallpressad linolja. Används för djupbehandling av träytor och är särskilt effektiv för ytor som utsätts för tuffa väderförhållanden.

  6. Tjärsalva: Perfekt för användning på hud och tassar, med en klådstillande effekt. Den kan användas för att minska besvär av myggbett och liknande under sommarmånaderna.

  7. Tjärkub: Ett användarvänligt format av tjära, lämpligt för mindre projekt eller där exakt mängd och applicering är viktigt.

För att välja rätt tjära, överväg projektets natur, ytan som ska behandlas, och de specifika egenskaperna du söker. Vare sig det gäller underhåll av ett historiskt timmerhus, skydd av en träbåt, eller att skapa en estetisk finish på utomhusmöbler, har vi rätt tjäraprodukt för dig. Ta gärna del av vårt sortiment för att hitta den tjära som bäst matchar dina behov och projekt.