Hoppa över till innehåll

Rå, Raffinerad eller Kokt Linolja – Vilken är Bäst för Ditt Projekt?

När det gäller att välja rätt typ av linolja för ditt projekt, är det viktigt att förstå skillnaderna mellan rå, raffinerad och kokt linolja. Varje typ har unika egenskaper och användningsområden, beroende på dina specifika behov.

  1. Rå Linolja: Oljan är idealisk för djupgående träbehandling. Den är utvunnen genom en skonsam pressning under låg temperatur, vilket resulterar i en olja med små molekyler som tränger djupt in i träet. Detta gör rå linolja perfekt för grundning och impregnering, samt för tillverkning av färg och kitt. Vår råa linolja är extra renad för att säkerställa högsta möjliga kvalitet.

  2. Raffinerad Linolja: Oljan går igenom en ytterligare reningsprocess, vilket gör den extra lämplig för finare träarbeten där en ren och ljus finish önskas. Den raffinerade linoljan är renad med blekjord för att uppnå en exceptionellt hög kvalitet.

  3. Kokt Linolja: Till skillnad från rå linolja, bygger kokt linolja upp skikt på ytan och torkar snabbare, vilket ger en glansigare och mer skyddande finish. Detta gör den till ett utmärkt val för ytbehandling av möbler, snickerier och andra träföremål där en hållbar yta önskas. Kokt linolja används också i tillverkningen av färg, lasyr och fernissa.

Att välja rätt typ av linolja för ditt trävårdsprojekt är avgörande för att uppnå bästa möjliga resultat. Genom att förstå egenskaperna hos varje typ kan du säkerställa att ditt trä får den vård och det skydd det förtjänar.