Hoppa över till innehåll

Äggoljetempera Färdig Färg

Vår färdiga äggoljetempera är den vi säljer allra mest av. I vår broschyr kan du läsa om olika ytor som går att måla på och hur vi beräknar mängd åtgång för färgen. Generellt brukar vi säga att 1 liter färg sträcker 10-12kvm. (På puts/lump-papp 4-6kvm/litern, på målade ytor/hyvlat trä ca 10-15kvm/liter). Tänk på att det är beräknad mängd för en strykning, ofta krävs 2-3 strykningar.


De flesta tycker att det är bekvämt att bara öppna en burk och börja måla, att den sedan står sig ett par månader minst, och torkar relativt fort uppskattas av många.
Det är också en förutsättning för att större byggprojekt ska tycka att färgen är intressant och vi vill ju gärna ha med de "stora drakarna" också på ett hållbarare och mer ekologiskt tänk för framtiden!

ovolin äggoljetempera burk
Om färgen


- En kretsloppsanpassad färg. Ägg och linolja är förnyelsebara råvaror, ett friskt alternativ till dagens plastfärger.

- En sund färg. Färgen används bl.a. i bostäder, sjukhus, daghem, skolor och i eko-hus, platser där stor vikt lagts vid en sund och vacker miljö. OVOLIN Äggoljetempera har med framgång använts i lokaler för personer med allergiska besvär. Alla beståndsdelar i färgen deklareras öppet - en trygghet för den som vill undvika obehagliga överraskningar.

- En mångsidig färg. Äggoljetempera kan målas - med pensel, roller eller spruta. På de flesta underlag: trä, spån- eller gipsskivor, färdigbrunnen puts, tapet eller målade ytor. Äggoljetemperan kan målas på många sätt, täckande eller laserande. Färgen är också lämplig för effektmålning, t.ex. stänkmålning, svampning eller fördrivning. Dessutom kan man rolla med olika kulörer samtidigt i rollern, vilket ger en vackert melerad yta.
ovolin äggoljetempera målad
- Ovolin äggoljetempera. Har utvecklats från de ursprungliga recepten till en färg som passar i vår miljö och till dagens krav. Miljömässigt olämpliga pigment har ersatts. Godkända konserveringsmedel tillsätts för att göra färgen lagringsbar.

- Grunden. Ägg och linolja från det svenska lantbruket ger vi inte avkall på, när vi fortsatt tillverkar ett stycke kulturhistoria.

- Service/flexibilitet. Hundratals kulörer kan levereras färdigblandade för målning. Vi blandar efter beställning och levererar direkt till kund eller via Återförsäljare inom ett par dagar. Eller direkt på plats om du besöker oss i butik/fabrik.

- Estetiskt tilltalande. Äggoljetemperan är erkänt vacker, med sin matta lyster. De små pigmentskornen återger och följer ljusets skiftningar. Den går att putsa upp till en äggskalsliknande glans.