Hoppa över till innehåll
Raststugor i fantastisk miljö

Raststugor i fantastisk miljö

Från Ovolin blickar vi ut mot Kilsbergskanten där Närkeslätten möter skogen och bergen. Under senare år har Örebro kommun varsamt renoverat flera gamla ödetorp som fått bli raststugor för allmänheten och även byggt nya raststugor med möjlighet till övernattning.

Vi är glada att få ha varit med och leverarat både färg, beslag och inredning till flera av stugorna. Här finns både färginspiration och fin byggnadsvård.

Passa gärna på att besöka Gårdsjötorp eller den populära fågelsjön Tysslingen strax utanför Örebro. På den västra sidan av sjön ligger den rogivande Svalnässtugan. Stugan är öppen för allmänheten och fungerar perfekt som lunch eller fikaplats. Stugan är byggd 2010 och målades med guldockra linoljefärg tillsammans med grå slamfärg, vackert ihop med naturens egna färger.

Raststugan vid Gårdsjö är ett underbart stopp både vinter och sommartid. På sommaren finns en brygga med badstrand precis vid stugan. Under vintertid går skidspåret mellan Ånnaboda och Tomasboda förbi stugan. Nere vid stranden finns både grill och vindskydd. Fasaden är målad med ljus Faluröd slamfärg, fönsterbågar och dörr i 90% guldockra och 25% grön umbra på foder.

Föregående artikel Sommar med Ernst